- Római tó

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:


FAHÁZ HÁZIREND 2023

Felhívom vendégeink figyelmét, m ielőbb OLVASSÁK EL A HÁZI SZABÁLYZATOT, a benne leírtakat ( ha maradni szándékoznak a tavon ) magukra nézve tegyék kötelezővé !

A horgászat, mint kedvtelési szórakozási foglalatosság, nem zárja ki a viselkedési normák betartását. A tavon a vendégektől elvárom azt a viselkedési normát, amit más emberekkel szemben önmaguktól is elvárnak. A tó és környéke magánterület, így az ott tartózkodás a tulajdonos által leírt, más személyek pihenését, horgászatát tiszteletben tartó szabályok betartását jelenti .


A SIMA faházak elfoglalása a kezdő nap 10 órától lehetséges, előbb csak külön engedéllyel. A távozási napon 9 óráig EL KELL HAGYNI A STÉGET, a házra váltott jegy ugyanekkor lejár, azzal tovább nem horgászhat.

Az EXTRA faházak elfoglalása a kezdő nap 12 órától lehetséges, előbb csak külön engedéllyel. A távozási napon 11 óráig EL KELL HAGYNI A STÉGET, a házra váltott jegy ugyanekkor lejár, azzal tovább nem horgászhat.


A STÉGRE érkezéskor bármi nemű hiányosság, vagy probléma észlelését azonnal jelezze a HALŐRNÉL, így a problémát nem az Ön által okozottnak véljük.


A stég berendezéséhez tartoznak az asztalok, a székek, így azok rendeltetésszerű használatát is elvárjuk
. A hálószintről matracot lehozni TILOS. A stégen fúrni, szögelni TILOS. A STÉGEN VILLAMOSHÁLOZAT BERENDEZÉSEIHEZ HOZZÁ NYÚLNI (SZERELNI, BEAVATKOZNI) TILOS és ÉLETVESZÉLYES.

A stég ki- vagy bepakoláskor két autó parkoló kártyával mehet be, abban az esetben, ha több autóval érkeznek, azokat a külső parkolóban kell hagyni a pakolásnál nem használt járműveket.


A körforgalom és környéke nem parkoló, ezért a pakolás végeztével le kell állni a parkolóba. - Mindenkitől elvárjuk, hogy a berendezési tárgyak épségére vigyázzon! A stégen belüli tárgyak sérülését, törését a halőrnek jelezzék. A szemetet maguk után távolítsák el a megfelelő módon, és az ételmaradékot nylon zacskóba rakva a szelektív hulladék gyűjtőbe helyezzék el, ne a tóba dobják.


A jövőben nagy figyelmet fordítunk a szelektív hulladék gyűjtésére, ezért kérem vendégeinket, hogy a sörös és üdítős alumínium dobozokat az annak kihelyezett kukába gyűjtsék és a megfelelő szemetes hordóba dobják.

Minden horgásznak kötelezően rendelkeznie kell:

  • Nagyméretű merítővel (apró lyukú, halkímélő merítőszák)
  • Mérlegelő zsák
  • Szájfertőtlenítővel
  • Horog kiszedő fogóval
  • Pontybölcsővel
  • Szakálnélküli vagy mikro szakállas horog

Ha a fent említett eszközök valamelyikével nem rendelkezik, akkor nem kezdheti meg a horgászatot!! Az eszközök mindegyike beszerezhető vagy bérelhető a horgászboltban.


Etetés:
A tavon etetési korlát nincs. Ezt a szabályt bármikor felülírhatja a víz hőmérséklete, vízállás vagy egy több napig tartó kánikula. Etetésre használható: bojli, pellet, főtt magvak (kutyatáp használata Tilos)


A tóparti eszközök (kiskocsik, játszótér, filagória, sütő helyek, padok, szemetesek, kerítések, korlátok) mind magántulajdonban vannak, melyek nem rendeltetésszerű használata esetén rongálódhatnak. Felhívom a látogatók figyelmét, az üzemeltető ezen eszközök javítási költségét megfizetteti a rongálóval!


A vízen álló stégeken és faházakon átalakítást vagy bármilyen munkát (pl. akkumulátoros fúróval megfúrni) végezni TILOS, aki ilyet tesz rongálást követ el. Tehát a tavon a stégtalp használata nem megengedett. A bér stégeken (faházban) maximum 4 fő horgász tartózkodhat és a 4 főből maximum 2 fő lehet horgász. Több horgász vagy nagyobb létszám esetén több házat kell bérelni.


Csónak használta:
Csónak kizárólag elektromos csónakmotor használatával megengedett. Csónakból való fárasztás tilos. Halra rámenni csak abban az esetben szabad, ha elakadt valamibe.
A hangoskodás vagy hangos zenehallgatás, túlzott italozás, mások számára bántó magatartás nem megengedett.
A vízen álló stégeken az éjjeli kivilágítás csak akkumulátoros lámpával megengedett, hálózati villannyal vagy hosszabbítóval megoldani TILOS!! A tavon az időjárás vagy más természeti eredetű jelenség (tó befagyása, erős szél vagy eső) miatt meghiúsult horgászatért a horgásztó üzemeltetője nem vállal semmilyen felelősséget, kártérítést nem ad!!! A tavon található wc és fürdő helységeket rendeltetésszeüen használjuk és magunk után tisztán hagyjuk.

FIGYELEM!
KUTYÁT ÉS MÁS ÁLLATOT A TÓRA BEHOZNI TILOS!


A felsorolt pontok bármelyikének megszegése, a tóról való kitiltást vonja maga után.


A RÓMAI TÓ HORGÁSZRENDJÉT elfogadom és magamra nézve kötelezően betartom.
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz