- Római tó

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:


STÉG HÁZIREND 2019

Felhívom vendégeink figyelmét, mielőbb OLVASSÁK EL A HÁZI SZABÁLYZATOT, a benne leírtakat (ha maradni szándékoznak a tavon) magukra nézve tegyék kötelezővé!

A horgászat, mint kedvtelési szórakozási foglalatosság, nem zárja ki a viselkedési normák betartását. A tavon a vendégektől elvárom azt a viselkedési normát, amit más emberekkel szemben önmaguktól is elvárnak. A tó és környéke magánterület, így az ott tartózkodás a tulajdonos által leírt, más személyek pihenését, horgászatát tiszteletben tartó szabályok betartását jelenti.

A stégek elfoglalása a kezdő nap 12 órától lehetséges, előbb csak külön engedéllyel. A távozási napon 10 óráig EL KELL HAGYNI A STÉGET, a házra váltott jegy ugyanekkor lejár, azzal tovább nem horgászhat.

A STÉGRE érkezéskor bármi nemű hiányosság, vagy probléma észlelését azonnal jelezze a HALŐRNÉL, így a problémát nem az Ön által okozottnak véljük.
A stég berendezéséhez tartoznak az asztalok, a székek, így azok rendeltetésszerű használatát is elvárjuk. A hálószintről matracot lehozni TILOS. A stégen fúrni, szögelni TILOS. A STÉGEN VILLAMOSHÁLOZAT BERENDEZÉSEIHEZ HOZZÁ NYÚLNI (SZERELNI, BEAVATKOZNI) TILOS és ÉLETVESZÉLYES.

A stég ki- vagy bepakoláskor két autó parkoló kártyával mehet be, a
bban az esetben, ha több autóval érkeznek, azokat a külső parkolóban kell hagyni a pakolásnál nem használt járműveket.

1. A körforgalom és környéke nem parkoló
, ezért a pakolás végeztével le kell állni a parkolóba. Érkezéskor és távozáskor a főkapu nyitását szóban a halőrtől kell kérni. Az éjjel a tóról kimenni a halőr engedélyével lehetséges, bejönni csak reggel lehet.

2. Mindenkitől elvárjuk, hogy a berendezési tárgyak épségére vigyázzon! A stégen belüli tárgyak sérülését, törését a halőrnek jelezzék. A szemetet maguk után
távolítsák el a megfelelő módon, és az ételmaradékot nylon zacskóba rakva a szelektív hulladék gyűjtőbe helyezzék el, ne a tóba dobják.

3. Halszelettel horgászni és halat a faházon pucolni szigorúan tilos! A tisztaságra ügyeljen!

4. Hal pucolás szabályai: a halőrtől erre engedélyt kell kérni. A halőr a napijegyre ezt ráírja. A külső halpucoló asztalt kell használni, a belsőségeket zárt zacskóba és arra a célra kijelölt szemetesbe kell helyezni!
A szakáll nélküli horog kötelező.

5. A faházban és a hozzá tartozó stégen tűzveszély miatt grillezni, tűzet gyújtani TILOS! Csak a parton kijelölt részen engedélyezett a tűz gyújtás! A faházban és a stégen TILOS a dohányzás!

6. Az éjszakai horgászatkor csak a kis stégen kötelező a kivilágítás akkumlátoros világító eszközzel, viszont hálózati hosszabbítóval TILOS ÉS ÉLETVESZÉLYES!
Külön hálózati reflektort használni TILOS.

7. Kérem, hogy horgásztársaik nyugalmát ne zavarják! Csak a stég előtti részre szabad dobni
a horgot.

8. Halőrnek biztosítani kell a szabad bejárást munkája végzéséhez a horgászat alatt /ellenőrzés/, ezért ez alatt az idő alatt az ajtót bezárni TILOS!

9. A haltartót csak az stég elején szabad kikötni, hátul nem. A
haltartóba elhelyezet halat cserélni vagy azt valamilyen zárt helyre (doboz stb) tenni, állatkínzásnak minősül, így TILOS! A horgászbotokat őrizetlenül hagyni nem szabad!

10. Távozáskor a kulcsot, a parkoló kártyát és az egyéb felvett eszközöket le kell adni büfében! A gépjármű és a csomagok átvizsgálását lehetővé kell tenni a halőr számára!

11. Kutyát és egyéb állatot a tó területére behozni TILOS. Forrásokban fürdeni TILOS ÉS ÉLETVESZÉLYES!

12. Az elvinni kívánt halat a napijegyre a fogást követően azonnal fel kell írni, majd a halőrnek távozáskor be kell mutatni! Olvassa el a napijegyen leírtakat!
Amely horgász bármely pontot megszegi, annak a már beszákolt halát a halőr visszaengedi, napijegyét azonnal bevonja, a faházat el kell hagynia és a horgászt határozatlan időre a Róma-i Tóról kitiltja,
a MOHOSZ és NÉBIH felé jelenti!

Köszönettel:
Bugyi Imre

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz