- Római tó

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:


RÓMAI-TÓ HÁZISZABÁLYZATA!
201
6Felhívjuk vendégeink figyelmét, mindenek előtt olvassák el a HÁZISZABÁLYZATOT, a benne leírtakat (ha maradni szeretnének) magukra nézve tegyék kötelezővé.
A tavon a napijegy és az éves jegy használata a HÁZISZABÁLYZATBAN LEÍRTAK SZERINT érvényes.
Előbb olvassák el és csak utána kezdjék el a tevékenységüket. Ha már megváltotta a napi jegyét és utána úgy dönt, hogy mégsem marad horgászni: NEM ÁLL MÓDUNKBAN A NAPIJEGYET STORNOZNI, VAGY VISSZAFIZETNI ANNAK ÁRÁT!

FIGYELEM! A HALAK MEGJELÖLÉSÉT ÁLATKINZÁSNAK VESSZÜK, AZONNALI RENDŐRI INTÉZKEDÉST KEZDEMÉNYEZÜNK! Kutyát és egyéb állatot a Tóra behozni TILOS!


A szabályzatban leírt pontok megszegése a napijegy azonnali bevonását és a tó területről való kitiltást vonja maga után!

A házi szabályzat célja
, hogy meghatározza a RÓMAI-TÓ horgászati szabályait, megköveteli a tóban lévő élőlényekkel (halakkal, madarakkal) szembeni bánás módot és a hozzá tartozó területek (magánterületek) megfelelő használatát, és azt, hogy ezen területeken mely személyek mennyi ideig tartózkodhatnak, milyen feltételek mellet horgászhatnak. A horgászok és kísérők egymás közötti magatartási szabályait, továbbá a tavi stégek és a hozzátartozó területeken lévő eszközök rendeltetésszerű használatát, állagának megőrzését.

A Tópartra belépni csak fényképes igazolvánnyal, országos jeggyel, a szezonnak a napszak megfelelő
érvényes napijeggyel illetve területi jeggyel lehet.

Horgász:
az a személy, aki igazolni tudja jogosultságát a horgászatra.

Egy napijeggyel 1 fő horgászhat, tehát 1 jeggyel 2 fő nem horgászhat. A tóparton csak tiszta, nem szemetes helyre lehet leülni horgászni. Akinek a horgászhelye szemetes, annak a napijegyét hallal együtt bevonjuk, és a tóról elküldjük!
A megfogott, és megtartani kívánt halat a napijegyen lévő táblázatba a horgászat folytatása előtt kötelező beírni. A beírt halat (az állat megóvása érdekében) más halra kicserélni tilos!
Az 5 kg fölötti ponty védett halnak számít, tehát a tóról 5 kg-nál nagyobb pontyot elvinni tilos.
A horgászat befejeztével a napijegyet a váltás helyén (halőrnek) le kell adni, az elvitt halat és a hal elvitelére alkalmas táskákat a halőrnek be kell mutatni.
A megtartani kívánt 10 kg feletti harcsa esetén a 10 kg feletti súlyt napi áron ki kell fizetni.

Kísérő: egy horgásszal maximum egy kísérőt tudunk fogadni.

A látogató: a napkelte után egy órával és a napnyugta előtt egy óráig, minden esetben a tóparton maximum kettő órát ( kivétel, ha a büfében fogyaszt
, akkor zárásig a büfében ) tartózkodhat.
A tóparton a látogató két óra után horgásznak számít.

A horgásznak rendelkeznie kell
, és kérésre fel kell mutatni: a saját fényképes igazolványát, magyar országos horgászjegyét, napijegyét vagy éves engedélyét.

Minden horgásznak kötelezően rendelkeznie kell:
Pontybölcső matraccal, merítő eszközzel, horog kiszedővel, hal fertőtlenítő sprayjel.

A tóparti eszközök (kiskocsik, játszótér, filagória, sütő helyek, padok, szemetesek, kerítések, korlátok,) mind magántulajdonban vannak, melyek nem rendeltetésszerű használata esetén rongálódhat. Felhívom a látogatók figyelmét, az üzemeltető ezen eszközök javítási költségét megfizetteti a rongálóval!


Parkolni csak a kijelölt parkolóban szabad!

A vízen álló stégeken átalakítást vagy bármilyen munkát (pl. akkumulátoros fúróval megfúrni) végezni tilos, aki ilyet tesz rongálást követ el. A bér stégek (faházak) 12 óra és 16 óra között foglalhatók el.
A bér stégeken (faházban) maximum négy fő horgász tartózkodhat, a hangoskodás vagy túlzott italozás, mások számára bántó magatartás nem megengedet
.
A vízen álló stégegek az éjjeli kivilágítás csak akkumulátoros lámpával lehetséges, hálózati villannyal vagy hoszabitóval megoldani TILOS!
A felsorolt pontok bármelyikének megszegése, a fogott halak visszadobását, és a tóról való kitiltást vonja maga után.

A tavon az időjárás vagy más természeti eredetű jelenség (tó befagyása, erős szél vagy eső) miatt meghiúsult horgászatért a horgásztató nem vállal semmilyen felelősséget, kártérítést.

Köszönöm:
Bugyi Imre


 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz