- Római tó

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:


RÓMAI-TÓ HÁZISZABÁLYZATA!
202
3Felhívjuk vendégeink figyelmét, mindenek előtt olvassák el a HÁZISZABÁLYZATOT, a benne leírtakat (ha a Tóparton szeretnének maradni) magukra nézve tegyék kötelezővé.

A házi szabályzat célja , hogy meghatározza a RÓMAI-TÓ horgászati szabályait, megköveteli a tóban lévő élőlényekkel, halakkal, madarakkal szembeni bánás módot és a hozzá tartozó területek (magánterületek) megfelelő használatát és azt , hogy ezen területeken mely személyek mennyi ideig tartózkodhatnak, milyen feltételek mellet horgászhatnak, a horgászók és kísérők egymás közötti magatartási szabályait, továbbá a tavi stégek és a hozzátartozó területeken lévő eszközök rendeltetésszerű használatát, állagának megőrzését.
A tavon a napijegy és az éves jegy használata a HÁZISZABÁLYZATBAN LEÍRTAK SZERINT érvényes.Előbb olvassák el, és csak utána kezdjék el a horgászatot

A Tópartra belépni csak fényképes igazolvánnyal, Magyar horgászkártyával, a szezonnak a napszak megfelelő érvényes napijeggyel illetve területi jeggyel lehet.

Ha már megváltotta a napi jegyét és utána úgy dönt, hogy mégsem marad horgászni: NEM ÁLL MÓDUNKBAN A NAPIJEGYET STORNOZNI, VAGY VISSZAFIZETNI ANNAK ÁRÁT!

CSAK FÉNYKÉPES SZEMÉLY IGAZOLÓ OKMÁNNYAL ÉS ÉRVÉNYES ÁLLAMI HORGÁSZJEGY BIRTOKÁBAN ÁLLUNK RENDELKEZÉSÜKRE!

A szabályzatban leírt pontok megszegése a napijegy azonnali bevonását és a tó területéről való kitiltást vonja maga után!

Horgász : az a személy, aki igazolni tudja jogosultságát a horgászatra.
Egy napijeggyel 1 fő horgászhat, tehát 1 jeggyel 2 fő NEM horgászhat.
A horgászat befejeztével a napijegyet a váltás helyén (halőrnek) le kell adni!
Kísérő : egy horgásszal maximum egy kísérőt tudunk fogadni.

A látogató : a tóparton maximum 2 órát tartózkodhat reggel 7:00 és este 19:00 közötti intervallumban.

Ellenőrzés: Ellenőrzéskor a horgásznak rendelkeznie kell, és kérésre fel kell mutatni: a saját fényképes igazolványát, magyar horgászkártyát, érvényes állami engedélyét, napijegyét vagy éves engedélyét. Minden horgásznak kötelezően rendelkeznie kell:

  • Nagyméretű merítővel
  • Mérlegelő zsák
  • Szájfertőtlenítővel
  • Horog kiszedő fogóval
  • Pontybölcsővel
  • Szakálnélküli vagy mikro szakállas horog

Ha a fent említett eszközök valamelyikével nem rendelkezik, akkor nem kezdheti meg a horgászatot!! Az eszközök mindegyike beszerezhető vagy bérelhető a horgászboltban.


A tóparti eszközök (kiskocsik, játszótér, filagória, sütő helyek, padok, szemetesek, kerítések, korlátok) mind magántulajdonban vannak, melyek nem rendeltetésszerű használata esetén rongálódhatnak. Felhívom a látogatók figyelmét, az üzemeltető ezen eszközök javítási költségét megfizetteti a rongálóval!

A vízen álló stégeken és faházakon átalakítást vagy bármilyen munkát (pl. akkumulátoros fúróval megfúrni) végezni TILOS, aki ilyet tesz rongálást követ el. Tehát a tavon a stégtalp használata nem megengedett.A bér stégeken (faházban) maximum 4 fő horgász tartózkodhat és a 4 főből maximum 2 fő lehet horgász. Több horgász vagy nagyobb létszám esetén több házat kell bérelni.
A bér stégek emeletén matracok vagy szivacsok vannak elhelyezve. Ezekre KÖTELEZŐ saját lepedőt és ágyneműt hozni.


A hangoskodás vagy hangos zenehallgatás, túlzott italozás, mások számára bántó magatartás nem megengedett.A vízen álló stégeken az éjjeli kivilágítás csak akkumulátoros lámpával lehetséges, hálózati villannyal vagy hosszabbítóval megoldani TILOS!!

A tavon az időjárás vagy más természeti eredetű jelenség (tó befagyása, erős szél vagy eső) miatt meghiúsult horgászatért a horgásztó üzemeltetője nem vállal semmilyen felelősséget, kártérítést nem ad!!!


FIGYELEM!
KUTYÁT ÉS MÁS ÁLLATOT A TÓRA BEHOZNI TILOS!

A felsorolt pontok bármelyikének megszegése, a tóról való kitiltást vonja maga után.


KÖSZÖNETTEL
A Római tó csapata
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz