- Római tó

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:


RÓMAI-TÓ HÁZISZABÁLYZATA!
201
9Felhívjuk vendégeink figyelmét, mindenek előtt olvassák el a HÁZISZABÁLYZATOT, a benne leírtakat (ha a Tóparton szeretnének maradni) magukra nézve tegyék kötelezővé.
A tavon a napijegy és az éves jegy használata a HÁZISZABÁLYZATBAN LEÍRTAK SZERINT érvényes.
Előbb olvassák el, és csak utána kezdjék el a horgászatott. Ha már megváltotta a napi jegyét és utána úgy dönt, hogy mégsem marad horgászni: NEM ÁLL MÓDUNKBAN A NAPIJEGYET STORNOZNI, VAGY VISSZAFIZETNI ANNAK ÁRÁT!

FIGYELEM! A HALAK MEGJELÖLÉSÉT ÁLLATKINZÁSNAK VESSZÜK, AZONNALI RENDŐRI INTÉZKEDÉST KEZDEMÉNYEZÜNK! A SZAKÁLL NÉLKÜLI HOROG KÖTELEZŐ! KUTYÁT ÉS MÁS ÁLLATOT A TÓRA BEHOZNI TILOS! CSAK FÉNYKÉPES SZEMÉLY IGAZOLÓ OKMÁNNYAL ÉS MAGYAR HORGÁSZKÁRTYÁVAL ÁLLUNK RENDELKEZÉSÜKRE!

A szabályzatban leírt pontok megszegése a napijegy azonnali bevonását és a tó területéről való kitiltást vonja maga után!

A házi szabályzat célja, hogy meghatározza a RÓMAI-TÓ horgászati szabályait, megköveteli a tóban lévő élőlényekkel, halakkal, madarakkal szembeni bánás módot és a hozzá tartozó területek (magánterületek) megfelelő használatát és azt, hogy ezen területeken mely személyek mennyi ideig tartózkodhatnak, milyen feltételek mellet horgászhatnak, a horgászók és kísérők egymás közötti magatartási szabályait, továbbá a tavi stégek és a hozzátartozó területeken lévő eszközök rendeltetésszerű használatát, állagának megőrzését.

A Tópartra belépni csak fényképes igazolvánnyal, Magyar horgászkártyával, a szezonnak a napszak megfelelő érvényes napijeggyel illetve területi jeggyel lehet.

Horgász: az a személy, aki igazolni tudja jogosultságát a horgászatra.
Egy napijeggyel 1 fő horgászhat, tehát 1 jeggyel 2 fő NEM horgászhat.
A tóparton csak tiszta nem szemetes helyre lehet leülni és horgászni
. Akinek a horgászhelye szemetes, azt a tóról elküldjük, a napijegyét hallal együtt bevonjuk!
A megfogott, és megtartani kívánt halat a napijegyen lévő táblázatba a horgászat folytatása előtt kötelező beírni. A beírt halat (az állat megóvása érdekében) más halra kicserélni tilos! Az 5 kg fölötti ponty védett halnak számít, tehát a tóról 5 kg-nál nagyobb pontyot elvinni tilos. A horgászat befejeztével a napijegyet a váltás helyén (halőrnek) le kell adni, az elvitt halat és a hal elvitelére alkalmas táskákat a halőrnek be kell mutatni.
A megtartani kívánt 10 kg feletti harcsa esetén a 10 kg feletti súlyt napi áron ki kell fizetni.

Kísérő: egy horgásszal maximum egy kísérőt tudunk fogadni.

A látogató: a napkelte után egy órával és a napnyugta előtt egy óráig, minden esetben a tóparton maximum kettő órát (kivétel, ha a büfében fogyaszt, akkor zárásig a büfében) tartózkodhat.
A tóparton a látogató két óra után horgásznak számít.

A horgásznak rendelkeznie kell, és kérésre fel kell mutatni: a saját fényképes igazolványát, magyar horgászkártyát, napijegyét vagy éves engedélyét.

Minden horgásznak kötelezően rendelkeznie kell:
Pontybölcső matraccal, merítő eszközzel, horog kiszedővel, hal fertőtlenítő sprayjel.

A tóparti eszközök (kiskocsik, játszótér, filagória, sütő helyek, padok, szemetesek, kerítések, korlátok) mind magántulajdonban vannak, melyek nem rendeltetésszerű használata esetén rongálódhatnak. Felhívom a látogatók figyelmét, az üzemeltető ezen eszközök javítási költségét megfizetteti a rongálóval!

Parkolni csak a kijelölt parkolóban szabad!

A vízen álló stégeken átalakítást vagy bármilyen munkát (pl. akkumulátoros fúróval megfúrni) végezni TILOS, aki ilyet tesz rongálást követ el. A bér stégek (faházak) 12 óra után foglalhatók el.
A bér stégeken (faházban) maximum négy fő horgász tartózkodhat, a hangoskodás vagy túlzott italozás, mások számára bántó magatartás nem megengedett. A vízen álló stégeken az éjjeli kivilágítás csak akkumulátoros lámpával lehetséges, hálózati villannyal vagy hoszabitóval megoldani TILOS!!
A felsorolt pontok bármelyikének megszegése, a fogott halak visszadobását, és a tóról való kitiltást vonja maga után.

A tavon az időjárás vagy más természeti eredetű jelenség (tó befagyása, erős szél vagy eső) miatt meghiúsult horgászatért a horgásztató nem vállal semmilyen felelősséget, kártérítést nem ad.


KÖSZÖNETTEL
Bugyi Imre

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz